RADIATOR INFORMATIE
Arsenius is leverancier van een zeer uitgebreid assortiment radiatoren voor de beste prijs van diverse A merken en uitvoeringen voor de centrale verwarming. Dankzij onze jarenlange ervaring in de installatiebranche hebben wij ons assortiment samengesteld met de beste prijs kwaliteitsverhouding.

Radiatoren zijn beschikbaar in allerlei soorten, maten, kleuren en modellen. De meest gebruikte radiatoren zijn de compact paneelradiatoren. Deze radiatoren zijn uitvoerbaar in één of meerdere platen en kunnen voorzien zijn van één of meerdere convectie lamellen. Kenmerkend aan de paneel radiator is de hoge warmteafgifte welke deze levert op een relatief klein oppervlak.

Een nieuwe radiator kopen doe je dus dan ook eenvoudig en snel bij Arsenius. Ons assortiment is grotendeels uit voorraad leverbaar. Heeft u hulp nodig met bijvoorbeeld maatvoeringen, aansluitmogelijkheden of modelkeuze? Neem dan contact met ons op, of kom langs bij ons op locatie. We adviseren u graag.


PANEELRADIATOR
Dit model bestaan uit één of meerdere radiatorplaten en kunnen voorzien zijn van één of meerdere convectie lamellen. Kenmerkend voor de paneelradiator is de hoge en snelle warmte afgifte. Een paneelradiator kun je bestellen in verschillende types. Type aanduidingen werken als volgt: Het eerste getal staat voor het aantal water gevulde platen, en het tweede getal staat voor het aantal convectie lamellen. Zo heeft een Type 11 paneelradiator één water gevulde plaat en één rij convectie lamellen. Een type 22 heeft twee water gevulde platen met dubbele convectie lamellen ertussen. Paneelradiatoren kunnen uitgevoerd zijn met, of zonder luxe afgewerkte roosters en zijpanelen, of bijvoorbeeld met een vlakke design voorzijde. Paneelradiatoren zijn tevens ook verkrijgbaar in verticale uitvoeringen. Ideaal indien er sprake van ruimtegebrek is. Een verticale paneel radiator maakt eveneens gebruik van water gevulde platen met convectie lamellen. Zo kan een verticale radiator een zeer hoge warmte afgifte realiseren op een relatief kleine plaats.

Paneelradiatoren zijn beschikbaar in verschillende types en maatvoeringen. Op deze manier kunt u, eventueel ondanks een beperkte beschikbare ruimte, altijd een geschikte radiator vinden. Zo kan bijvoorbeeld een kleine radiator in type 33 een veel hoger vermogen leveren dan meerdere kleine radiatoren van dezelfde afmetingen in type 11. Tevens zijn deze vermogensrijke modellen ook in een verticale uitvoering leverbaar.


DESIGNRADIATOR
De designradiator vindt zijn toepassing meestal als een lust voor het oog. Hoewel er ook vele mogelijkheden zijn voor comfort doeleinden zoals bijvoorbeeld in de badkamer met een handdoekbeugel. Het vermogen van dergelijke radiatoren ligt doorgaans lager dan de standaard- of leden radiatoren. Dit in verband met het feit dat een design radiator voornamelijk is ontworpen voor het zicht. Echter, is deze regel niet op alle radiatormodellen toepasbaar.

High Power designradiatoren is een unieke concept welke in staat zijn op een gering oppervlak een zeer hoge warmte afgifte te realiseren. Hierdoor zijn deze radiatoren prima geschikt om ingezet te worden in situaties waarbij bijvoorbeeld de woonwens heeft gerealiseerd in het uitbreiden van woonkamer middels serre of aanbouw. Designradiatoren kunnen hedendaags ook functioneel zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een handdoekbeugel, of een spiegel. Hierbij zijn warmte afgiftes tot ruim 6500 Watt voor deze uitvoeringen geen enkel probleem.


HANDOEKRADIATOR
Een handdoekradiator kent haar plaats in de badkamer. Badkamer radiatoren zijn opgebouwd uit horizontale buizen waar u uw handdoek tussen kunt hangen zodoende deze lekker warm is voor het douchen of badderen, en snel weer droog is na het douchen of badderen. Een handdoekradiator is een must have in iedere badkamer. Badkamer handdoek radiatoren zijn in verschillende modellen (ronde buizen, vierkante buizen etc.) leverbaar en tevens ook in een breed kleurenspectrum. Waar u rekening mee moet houden betreffende een handdoek radiator is dat het vermogen dat het levert deels wordt afgegeven aan uw natte handdoek. Zo adviseert Arsenius altijd iets wat over-vermogen te hebben zodat én de badkamer, én uw handdoek ‘s winters lekker comfortabel warm zijn.

Zie ook: Welke radiator heb ik nodig ?


RADIATOR ONTLUCHTEN
Benodigdheden:
• Een ontluchtingssleutel
• Een oude handdoek
• Een emmer om water op te vangen.
• Optioneel: Oude kranten om uw vloer en muur te beschermen tegen het bruine/zwarte water dat uit de radiatoren kan ontsnappen.

LET OP! Werk tijdens het ontluchten van de radiatoren van onder naar boven. Begin met de radiator op het laagste punt.
Zo verzamelt de overgebleven lucht die nog in de leidingen achter kan blijven zich op het hoogste punt, waar u de laatste radiator ontlucht.

1. Draai de radiatorkraan en -thermostaat open bij elke radiator van het verwarmingssysteem.

2. Zet de kamerthermostaat nu zo hoog mogelijk. Hierdoor slaat de cv-installatie aan en wordt de lucht verzameld bij de ontluchtingsventielen.

3. Laat de cv-installatie ongeveer 10 minuten draaien. Bij grote woningen ongeveer 15 minuten. Grotere woningen hebben een grotere installatie met meer meters buizen, waar meer lucht in kan zitten.

4. Zet de kamerthermostaat nu zo laag mogelijk. Hierdoor gaat de cv-installatie uit en alle lucht is verzameld bij de ontluchtingsventielen van de radiator.

5. Geef de radiatoren even de tijd om af te koelen zodat er geen heet water meer uit kan komen als u ze gaat ontluchten. Zo voorkomt u het risico op verbranden.

6. Zorg ervoor dat de cv-ketel helemaal uitgeschakeld is. U kunt dit doen door de stekker van de cv-ketel uit het stopcontact te halen.

7. Draai nu alle radiatorkranen en -thermostaten bij elke radiator van het verwarmingssysteem weer dicht.

8. Plaats een emmer onder het ontluchtingsventiel van de radiator. U kunt eventueel ook de oude kranten op de grond leggen of bij de muur houden om vlekken op uw vloer of muren te voorkomen.

9. Houd de oude doek bij het ontluchtingsventiel van de radiator.

10. Steek nu het sleuteltje in het ventiel.

11. Draai het ventiel voorzichtig open met behulp van het sleuteltje.

12. Wacht tot er water uit de radiator komt, en draai het ventiel daarna meteen weer dicht. Vaak is het water bruin of zwart van kleur. Geen zorgen, dit is volkomen normaal. 
LET OP! Soms is het water nog warm/heet als de radiator niet goed is afgekoeld.

13. Als alle radiatoren ontlucht zijn kunt u alle radiatorkranen en -thermostaten weer opendraaien.

14. Steek de stekker van de cv-ketel weer in het stopcontact. Wacht tot deze helemaal opgestart is, zodat u de waterdruk kunt aflezen.

15. Controleer de waterdruk van de cv installatie ketel. Deze hoort tussen de 1,5 en 2,0 bar te zitten.

© 2013 - 2024 Arsenius Bouwmaterialen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel